Jacques Van Ommen Het verzorgen van een zeeaquarium

5 augustus 2018

Bonden,verenigingen en forums

Filed under: — admin @ 8:45 am

Om uw kennis uit te breiden en/of aan te vullen is het raadzaam lid te worden van een aquariumvereniging. Hier kunt u informatie uitwisselen en er wijzer worden. Bovendien zullen verenigingen activiteiten ontplooien die gericht zijn op de hobby. Denk maar eens aan een veiling van aquariumapparatuur, het ruilen van dieren en wieren enz. Ook kunt u in het verenigingsblad artikelen lezen en plaatsen. (Aanrader)

Naast het lidmaatschap van de vereniging kunt u ook nog lid worden van de Nederlandse Bond Aqua Terra.( NBAT)

De bond kan weer wat meer voor u betekenen Bovendien ontvangt u als NBAT-bondslid een prachtig maandblad. Helaas wordt er in dit blad weinig gepubliceerd op het gebied van het zeeaquarium.

Er bestond vroeger ook nog een bond voor alleen zeewaterverenigingen maar daar kon u geen lid van worden. Slechts verenigingen konden dat. Wel kon u zich via deze bond abonneren op een bondsblad. In dit blad werden artikelen gepubliceerd die niet altijd van acceptabel niveau waren. Het klakkeloos aannemen van (gepubliceerde) informatie door deze bond en die info publiceren vond ik niet altijd raadzaam. Maar misschien wel om die reden en ook omdat er nogal wat onenigheid tussen de bestuursleden bestond is deze bond ter ziele gegaan.

Deze bond voor verenigingen droeg de naam, Nederlands en Belgische Bond voor Zeeaquariumliefhebbers.( NBBZ)

Nu er geen echte Nederlandse zeeaquarium bond meer te benaderen valt kan ik u aanraden om een aquarium vereniging te benaderen voor info op zeeaquarium gebied. De zeewatervereniging Cerianthus” te Utrecht is op dit moment van schrijven, 2023 opgeheven en hiermee is de laatste echte zeeaquariumvereniging verdwenen.

Een prima bron van informatie op het gebied van zeeaquaria is de website www.reefsecrets.org.

Hier vind u een schat aan informatie door de jaren heen verzameld. Per kwartaal wordt er een prachtig informatief virtueel blad op het net gezet dat u GRATIS kunt lezen en/of downloaden. Ook kunt u een uitgebreide bibliotheek raadplegen.

Dan zijn er nog zeewaterforums. Hier kunt u vragen stellen en informatie opdoen. Helaas worden deze forums niet gecontroleerd op juiste info en werden deze forums gebruikt door o.a. mensen die niet weten hoe te communiceren. Onjuiste info en scheldpartijen kwam je daar regelmatig tegen. Op dat laatste wordt nu gelukkig door de beheerders wat meer gelet.

 

 

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress