Jacques Van Ommen Het verzorgen van een zeeaquarium

24 juli 2016

Biografische informatie

Filed under: — admin @ 10:11 am

Biografische informatie

Begin jaren zeventig heb ik mijn eerste zeewateraquarium opgestart. Dit was een koudwater zeeaquarium dat verschillende dieren en wieren bevatte die door mijzelf werden bijeen gezocht voor onze Nederlandse kust. Enige jaren later kwam daar nog een Middellandse zeeaquarium bij waarin ook door mijzelf verzamelde dieren en wieren werden ondergebracht. Weer enige jaren later werd het koudwater zeeaquarium ingeruild voor een tropisch zeeaquarium.

In de loop der jaren heb ik op de volgende manieren ervaring opgedaan op zeeaquariumgebied .

  •  Vanaf de jaren zeventig verzorg ik diverse zeewateraquaria, privé en voor bedrijven.
  •  Ik heb een aantal jaren naast mijn reguliere baan kunnen werken bij een verkoper/handelaar in aquariumartikelen. In die tijd heb ik diverse biologische filtersystemen ontworpen en in samenwerking met studenten aan de universiteit van Wageningen testen gedaan op het gebied van biologisch filteren. De bedoeling van deze werkzaamheden was het perfectioneren van bestaande biologische filtersystemen. De bestaande filtersystemen moesten kleiner maar ook goedkoper worden. Dit doel was interessant voor de handel. Tegenwoordig zijn de bio-filters minder belangrijk geworden door de opkomst van de eiwitafschuimer die voor het grootste deel het bio-filter kan vervangen. Tegenwoordig (2008) heb ik diverse bakken in onderhoud die draaien op een Eheim potfilter met en zonder algenfilter. Dus geen eiwitafschuimer, kalkreactor enz. Zie pagina Alternatief zeeaquarium.

 

Door middel van het gebruiken van verschillende soorten substraat in verschillende typen filters en de daaruit ontstane filterresultaten met elkaar te vergelijken is dat doel gehaald  

  • Als hobby, maar vooral ook om o.a. meer kennis en ervaring op te doen (praktijk is de beste leermeester, nietwaar?), plaats en onderhoud ik diverse (zeewater)aquaria bij bedrijven, instellingen en particulieren. Op deze manier ben ik in staat diverse testen uit te voeren en te experimenten met het houden van de dieren en wieren in diverse bakken.
  •  Door het geven van lezingen kom ik in contact met veel mede-aquarianen waarmee ik ervaringen op zeeaquariumgebied kan uitwisselen.
  •  Regelmatig publiceer ik een artikeltje in een hobbyblad. De reacties daarop zijn ook vaak leerzaam.

 

 

Wilt u reageren of gewoon wat info, hier volgen mijn adresgegevens.

Tel/fax: 030-6353506

Gestelde vragen worden altijd beantwoord.

 

E-mail:    ommen.x@gmail.com

 

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress